Guiden för dig som planerar en långtidsresa

Ett stort antal onlineföretag erbjuder nu ett brett utbud av olika leveransalternativ. En hit just nu är att få den skickad till en paketbutik, så att du enkelt kan hämta ut de köpta produkterna själv när du vill. Leveransformen är mycket enkel och ofta också den billigaste fraktlösningen.

Antalet leveransdagar är ovanligt relevant om du behöver produkten inom några dagar och det är därför mycket lämpligt att vi studerar leveranstiden för produkten i fråga.

Flera e-företag erbjuder 1 vardagsleverans för flera artikelnummer, men var försiktig då detta kräver att transaktionen görs tidigare än en given tidpunkt, så att de säkert kan få varan klar innan dess lagerpersonal får ledigt.

Många onlineföretag garanterar leverans utan betalning, men ofta är detta reserverat när du handlar för en viss summa. Annars bör du välja den billigaste leveranslösningen, som i många fall – oavsett om du bor i Taastrup, Kalundborg eller Svenstrup – är att få din beställning hämtad till en paketbutik.

Ovanligt överkomligt för konsumenter att analysera priser

Idag är det ovanligt flexibelt för människor att hitta de bästa priserna på olika webbshoppar och därför har många internetföretag inte kunnat stå emot genom att pressa försäljningsvärdet på särskilt deras bästa inom testprodukter – för spädbarn och barn, och även för män och kvinnor – drastiskt, och till och med ibland utföra fri frakt.

Trots detta kan det ändå vara fördelaktigt att titta på flera nätföretag efter rabattkoder innan du handlar, så att du är säker på att få det skarpaste priset.

Man ska trots allt inte förbise det faktum att när en butik erbjuder varor till ett reapris som verkar ytterst fördelaktigt bör detta ofta vara en signal om en oärlig e-butik. Köp med kort ingår ändå i ett regelverk som hjälper dig som köpare mot bedrägliga nätbutiker.

I allmänhet föredrar vi kortbeställningar eller mobilbetalning. Som ett alternativ kan du överväga ett erbjudande från till exempel ViaBill, i den mån du avser att betala tillbaka pengarna i framtiden.

Ta reda på om nätbutiken är godkänd av e-märket

Innan någon beställer från en nätbutik måste de vara på den säkra sidan för att titta på e-butikens handelsavtal är dock utan tvekan en tidskrävande uppgift.

Ett enklare alternativ skulle därför kunna vara att undersöka om näthandlaren är verifierad av e-märket, vilket ska vara en försäkran om att nätbutiken följer de danska riktlinjerna, förutom att nätaffären inspekteras då och då av fackmän som är mycket insatta i lagstiftningen. Det är en riktigt bra chans till support om du utsätts för dilemman med ditt köp.

Beställning för din lägenhet eller hus eller där du arbetar

Trustpilot ger dig flera tilltalande alternativ att rota igenom flera aktuella användarbetyg och här slår vi ett slag för dig att granska online butikens kritik innan du köper.

Facebook ger på samma sätt alltid värdefulla chanser att få en inblick i onlinebutikens trovärdighet. I detta finns till och med internetföretag som erbjuder kunderna att publicera ett omnämnande av företagets tjänst, vilket lika gärna kan användas för att bedöma hur nöjda kunderna är.

Vår webbplats finansieras av reklam. Vi har nära samarbeten med massor av internetbutiker, där vi förmedlar butikernas erbjudanden, och får provision om personerna vi vidarebefordrar genomför en beställning.

Instruktioner gällande varor och internethandel uppdateras ofta, men reservationer tas för ändringar som har genomförts efter den senaste uppdateringen av vår information.